کاشت مو

کاشت مو

کاشت مو

از زمانی که کاشت مو باب شده است حدود 7 سالی می‌گذرد. در حال حاضر این عمل به صورت کم تهاجمی انجام می‎‌شود و طرفداران بیشماری در سرتاسر جهان دارد. در حال حاضر دیگر کاشت مو چیزی نیست که بابت آن خجالت بکشید! بسیاری از افراد مطرح و به اصطلاح سلبریتی این عمل را انجام داده و حتی خودشان آن را بدون هیچ مشکلی با طرفداران خود مطرح کرده‌اند؛ مثلا بازیکن مطرح فوتبال وین رونی و بازیگر معروف جیمز نسبیت که از روش کاشت موی سر استفاده کرده است. در مواقعی که درمان ریز مو دیگر امکانپذیر نیست و حجم مو به شدت کاهش یافته است آخرین و بهترین روش درمان همان کاشت مو می باشد.

روش های کاشت مو

FUE (Follicular Unit Extraction)

این روش همان مدل کاشت مویی است که وین رونی از آن استفاده کرد. به این صورت که با استفاده از دستگاه مخصوصی تک فولیکول‌های مو از پشت سر برداشته شده و با ایجاد منفذ در جلوی سر این بافت منتقل می‌شود. مزیت این روش این است که تقریبا هیچ اسکاری به جا نمی‌گذارد؛ در نتیجه برای آن دسته از افرادی که عادت دارند موی خود را کوتاه نگه دارند مناسب است. برای دیدن نتایج حاصل از پیوند مو در این روش چند ماه زمان لازم است و بعد از حدود 12 ماه تقریبا نتیجه موفقیت آمیز عمل کاشت موی سر را می‌شود مشاهده کرد.

FUT (Follicular Unit Transplantation)

در این روش بعد از بی‌حس کردن محل اهدای مو، پزشک نوار باریکی از بافت حاوی فولیکول مو را برمی‌دارد و آن را به قطعات کوچکی حاوی چند فولیکول مو در اندازه‌های مختلف تقسیم می‌کند و سپس آنها را در محل‌های پذیرنده کم مو پیوند می‌دهد. در این روش ممکن است اسکار به جا بماند که با موهای نسبتا بلند قابل پوشاندن است. مزیت این روش این است که با یک مرتبه پیوند بافت، تعداد فولیکول موی بیشتری انتقال داده می‌شود و هزینه آن کمتر است. معمولا این روش برای کاشت موی سر استفاده می شود و کاشت موی ابرو با روش های ظریف تر انجام می شود.

مراحل کاشت مو

  1. مراحل کاشت مو شامل برداشتن فولیکول مو از برخی از نقاط بدن مثل صورت، پشت سر و پاها و پیوند آن در منطقه‌ هدف می‌باشد. یا پیشرفت دانش، تجربه و تکنولوژی جدید کاشت مو نتیجه دائمی دارد و برداشت موها به صورت خوشه‌های فولیکولی می‌باشد.
  2. مرتب کردن و گاهی کوتاه کردن موهای پشت سر
  3. انجام بی‌حسی در منطقه اهدای مو در پشت سر برای برداشتن بافت حاوی فولیکول مو
  4. برداشتن بافت حاوی فولیکول مو؛ برخی تصور می‌کنند که فقط موها برداشته میشود و در محل مورد نظر کاشته می‌شود! در صورتی که این گونه نیست و بافت حاوی فولیکول‌های مو برداشته شده و در محل مورد نظر پیوند داده میشود.
  5. بخیه کردن محل اهدای مو در پشت سر
  6. انجام بی‌حسی در جلوی سر یا هر محل دیگری که گیرنده پیوند مو می‌باشد.
  7. پیوند بافت‌های حاوی کمترین فولیکول مو در خط رویش جلوی سر و پیوندهای حاوی فولیکول‌های بیشتر و غنی تر در عقب تر از محل رویش مو

کاشت مو برای چه کسانی انجام می‌شوند؟

کاشت مو تنها برای افرادی نیست که از درمان‌های دارویی ریزش مو جواب نگرفته‌اند. بلکه سایر افرادی که می‌خواهند خط رویش موی خود را تغییر بدهند نیز از آن سود می‌برند.

سوالات متداول درباره عمل کاشت مو

1-آیا عمل کاشت و پیوند مو عوارض خاصی دارد؟

قرمزی ناشی از کاشت مو خود به خود در عرض یک هفته ناپدید می‌شود. همچنین بخیه‌های ایجاد شده در طی عمل معمولا ظرف دو هفته برداشته یا جذب می‌شوند. به افراد گیرنده پیوند مو توصیه می‌شود تا چند روز آنتی بیوتیک مصرف کنند. بعد از 2 الی 3 روز می‌توانند سر خود را با شامپو بشویند؛ بهتر است محل گیرنده کاشت مو را در معرض نور آفتاب قرار ندهند و از آن در مقابل عفونت‌ها مراقبت کنند.

2-بعد از چه مدت فولیکول‌های مو رشد می‌کنند؟

بعد از حدود 2 الی 4 هفته و ریشه‌های مو جوانه می‌زنند و موهای کاشته شده درست مثل موهای طبیعی به نظر می‌رسند.

3-آیا کاشت مو درد دارد؟

عمل کاشت مو به علت تزریق ماده بی‌حس کننده درد ندارد. این عمل به صورت سرپایی انجام می‌شود و فرد می‌تواند همان روز به خانه برگردد. ممکن است پوست سر تا چند روز بعد از عمل در لمس دردناک باشد که پزشک برای شما مسکن تجویز می‌کند.

4-هزینه عمل پیوند و کاشت مو چقدر است؟

هزینه عمل کاشت مو به تعداد گرفت‌های پیوند شده بستگی دارد. هر چه تعداد فولیکول‌های موی کاشته شده بیشتر باشد، هزینه عمل نیز بالاتر می‌رود.

5-آیا عمل کاشت مو ممکن است با شکست مواجه شود؟

مانند هر اقدام زیبایی دیگری ممکن است این عمل نیز با شکست مواجه شود و نتیجه مورد نظر را به همراه نداشته باشد. اما احتمال آن بسیار کم و بستگی به این دارد که گیرنده پیوند مو اصلا کاندید مناسبی برای این عمل بوده است یا خیر! همچنین مهارت پزشک نیز در نتیجه حاصل از این عمل بسیار تاثیرگذار است؛ به همین دلیل بهتر است حتما به یک پزشک مجرب و کارآزموده مراجعه کرد. باید بدانید که پیوند مو در افراد مختلف ممکن است نتایج مختلفی به همراه داشته باشد. پس بهتر است قبل از عمل کاشت مو با پزشک خود صحبت کنید تا دید منطقی و درستی نسبت به نتایج عمل پیدا کنید. این واقعیت وجود دارد که نتیجه این عمل تا حد زیادی به کیفیت موهای طبیعی فرد بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *