تغذیه و لاغری

کرایوتراپی چیست

کرایوتراپی چیست

سرما درمانی یا کرایوتراپی چیست؟ به نظر شما این روش درمانی چگونه می تواند به بهبود بیماری و لاغری انسان کمک کند؟ نشستن در یک مخزن سرد ممکن است یک مسیر عجیب و غریب برای رسیدن به سلامت به نظر برسد. اما این روش درمانی که با نام سرما درمانی شناخته می شود، به طور فزاینده ای در میان مردم دنیا محبوب شده است.برخی از مردم در تعریف کرایوتراپی این روش درمانی را یخچالداری می گویند.

سرما درمانی یا کرایوتراپی چیست و به چه صورت انجام می شود؟

با شنیدن روش سرما درمانی، اولین مسئله ای که به ذهن خطور می کند، شاید تصور یک حوضچه پر از یخ باشد. اما در اصل این روش درمان در یک اتاق با مخزن نقره ای بزرگ انجام می شود، که گازهای سفید با درجه حرارت پایین تر از 200 درجه زیر انجماد از آن خارج می شود.

به طور کلی در این روش درمانی کل بدن در یک محفظه سرد برای یک مدت زمان کوتاه قرار می گیرد. افرادی که این روش درمانی را باور دارند و تجربه کرده اند، بر این عقیده هستند که سرما به عضلات کمک می کند تا بسیاری از مشکلات خود را از بین ببرند.

از جمله این مشکلات می توانیم به التیام درد مفاصل، کاهش روند پیری، سرعت بخشیدن به سوخت وساز بدن و … اشاره نماییم. پس می توانیم بگوییم کرایوتراپی یکی از روش های درمانی مناسب برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات در بدن انسان ها به شمار می رود.

چند حقیقت مهم در مورد کرایوتراپی

از آنجا که سرما درمانی جدید است، برخی از مزایای بالقوه آن هنوز ثابت نشده است.

  • سرما درمانی یک روش درمان است که شامل استفاده از دمای انجماد یا نزدیک به انجماد است.
  • سرما درمانی ممکن است یک درمان جایگزین امن و پیشگیرانه برای بسیاری از بیماری ها باشد.
  • سرما درمانی می تواند ناخوشایند باشد، به ویژه برای افرادی که به سرماخوردگی عادت ندارند.

مهم ترین کاربرد کرایوتراپی چیست؟

از مهم ترین کاربردهای کرایوتراپی یا سرما درمانی این است که توسط نیروژن مایع زگیل تناسلی  را از بین می برند که ابتدا زگیل تناسلی را به حالت منجمد تبدیل می کند سپس آن ها را گرم میکند و باعث آب شدن آنها می شود که این مراحل ممکن است طی 2 تا 3 مرحله انجام پذیرد که با توجه به تشخیص پزشک متخصص  و اندازه و ضخامت زگیل ها انجام کرایوتراپی متغیر است همچنین ممکن است بیمار در حین عمل کرایوتراپی احساس درد و کمی سوزش را متحمل شود.

اما چرا از روش کرایوتراپی برای برداشتن زگیل تناسلی استفاده می شود؟ با توجه به این که روش های متعددی برای از بین بردن زگیل تناسلی وجود دارد از جمله سوزاندن یا بریدن با تیغ جراحی  یا لیزر درمانی اما روش کرایوتراپی پیشنهاد می شود به دلیل اینکه در این روش از پخش شدن زگیل به نواحی دیگر جلوگیری می کند.

کرایوتراپی نه تنها برای برداشتن زگیل تناسلی بلکه برای برداشتن ضایعات پوستی و اسکین تگ ها نیز کاربرد دارد. همچنین برای لاغری موضعی با دستگاه کرایوتراپی نیز استفاده می شود.

 عوارض کرایوتراپی چیست؟

بعد از انجام عمل کرایوتراپی ممکن است فرد بیمار با درد شدیدی مواجه شود و همچنین ممکن است همراه با تب و لرز باشد. در برخی بیماران خونریزی هم مشاهده می شود و یا اینکه ترشحات زرد رنگی داشته باشند.

اگر عمل کرایوتراپی در ناحیه تناسلی مردان انجام شود باید تا بهبودی کامل از نزدیکی جنسی خودداری کنند.  فراموش نکنید این عمل کرایوتراپی تنها زگیلی تناسلی را از بین می برد و بیماری HPV یک نوع عفونت است همچنان در بدن بیمار باقی می ماند که  با روش های دیگر و دارو درمانی باید آن را از بین ببرد.

مهمترین مزایای کرایوتراپی چیست؟

با این که روش درمانی کرایوتراپی جدید است، اما در این مدت کوتاه مزایای بسیار دیگری توسط پزشکان برای این روش درمانی بیان شده است.

از جمله مزایای کرایوتراپی :

  • تسکین درد و شفا عضلانی
  • کاهش وزن
  • کاهش التهاب
  • جلوگیری از زوال عقل
  • پیشگیری و درمان سرطان
  • کاهش اضطراب و افسردگی
  • بهبود علائم اگزما
  • درمان سردردهای میگرنی

سوالات متداول کرایوتراپی

1-انواع روش های درمانی کرایو تراپی چه هستند؟

نیتروژن مایع، یخ دی اکسید کربن و DMEP

2-نحوه درمان کرایوتراپی به چه صورت است؟

در این روش درمانی از نیتروژن مایع و اکسیژن و هیدروژن مایع به میزان کمتر استفاده می شود. که بدن در دمای زیر صفر قرار می گیرد و سرمای زیاد سبب از بین رفتن مشکلات پوستی می شود.

3-مکانیزم سرما درمانی یا کرایوتراپی چیست ؟

این روش در سه فاز انتقال حرارت، تخریب سلولی و التهابی صورت می پذیرد.

4-آیا سرما درمانی عوارضی هم دارد؟

بله. عوارض این روش درمانی به سه دسته عوارض حاد( سردرد، تاول و درد در محل ضایعه)، عوارض تاخیری( عفونت، خونریزی) و عوارض دائمی( اسکار دائمی، آلوپسی، آتروفی و تحلیل پوست و ..) تقسیم می شود.

5-چه افراد نباید کرایوتراپی شوند؟

افراد مسن و کودکان، خانم های باردار، افراد دیابتی، افرادی که دارای پوست اسیب دیده هستند، افرادی که از پوست تیره برخوردار هستند نباید از این روش درمانی استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *