جراحی زیبایی

پروتز سینه

پروتز سینه

عمل جراحی پروتز سینه به عملی گفته می شود که در طی آن جراح پلاستیک با به کار بردن قالب های سیلیکونی، سالینی و … اقدام به حجیم کردن و فرم دهی سینه ها می کند. پروتز سینه فقط یک عمل زیبایی نیست بلکه برای بسیاری از افراد که با اختلاف سایز و تقارن مادرزادی سینه متولد می شوند نیز کاربرد دارد.

به علاوه برخی از بیماران مبتلا به سرطان سینه ممکن است در بخشی از پروسه درمان خود نیاز داشته باشند که با انجام عمل جراحی بخشی یا تمام بافت سینه خود را بردارند. این جا هم جراحی ترمیمی وارد کار می شود و با استفاده از انواع پروتزهای سینه که در ادامه نیز مورد بحث قرار می گیرد؛ به کمک این بیماران می شتابد. این که پروتز سینه اشکی باشد یا گرد معمولا به انتخاب و سلیقه بیمار می باشد.

عمل جراحی پروتز سینه برای چه کسانی انجام می شود؟

عمل جراحی پروتز سینه در افرادی که به علل مختلف دچار شلی، افتادگی، سایز نامتناسب و عدم تقارن در سایز سینه ها هستند؛ به کار می رود. برای انجام عمل جراحی پروتز سینه، متخصص جراحی زیبایی برای شما یک جلسه مشاوره ترتیب می دهد تا با اخذ شرح حال و معاینه فیزیکی ابتدا سطح سلامت شما را ارزیابی کند. در ادامه شما می توانید انتظاری را که از انجام عمل جراحی پروتز سینه دارید با پزشک خود مطرح کنید. شما می توانید در این جلسه شکل پروتز سینه خود را انتخاب کنید. متخصص جراحی زیبایی نیز مشاوره های لازم در جهت انتخاب بهترین شکل و جنس و سایز پروتز سینه را به شما ارائه خواهد داد. جراح پلاستیک با نشان دادن عکس های قبل و بعد از عمل جراحی زیبایی سینه به شما کمک می کند انتظار معقول و متناسبی از این عمل زیبایی داشته باشید.

 

انواع پروتز سینه چیست و چگونه انجام میشود؟

برای انجام این عمل پزشک جراح ابتدا انواع مختلف پروتز سینه را به شما نشان می دهد و بسته به شرایط مختلف از هر کدام استفاده می کند. پروتزهای سالینی، سیلیکونی، پلی پروپیلن و … از انواع پرکاربرد پروتزهای سینه می باشند.

معمولا پروتزهای سالینی در خانم های جوان تر و نوجوان مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند توصیه پزشکان بر این است که تا زمانی که رشد بافت سینه فرد تکمیل نشده است، برای انجام عمل جراحی پروتز سینه اقدام نکنید. این پروتزها در لمس مثل بافت طبیعی سینه نیستند ولی فرم دهی خوبی دارند و نیاز به چکاپ های متعدد بعد از عمل جراحی هم ندارد! چرا که در صورت پاره شدن نیز ترکیبات آن برای بدن خطری ندارد و آب و نمک آن توسط بدن جذب می شود. در حال حاضر استفاده از این نوع پروتز رو به فراموشی است و انواع دیگر و جدیدتر پروتز سینه کاربردی تر است.

پروتزهای سیلیکونی در لمس کاملا مثل بافت طبیعی سینه هستند ولی نیاز به چکاپ های منظم بعد از عمل جراحی دارند و بعد از عمل جراحی پروتز سینه ممکن است جراح از شما بخواهد برای انجام سونوگرافی یا سایر مدالیته های تشخیصی مراجعه کنید.

انواع پروتز سینه

پروتز سینه به عنوان جراحی پلاستیک ترمیمی

توصیه ما به شما این است که قبل از هر چیز بهتر است نوع پروتزی را انتخاب کنید که با سبک زندگی شما بیشترین تطبیق را داشته باشد. حتی ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نوع لباس هایی که عادت به پوشیدن آن ها دارید در انتخاب نوع پروتز سینه دخالت می کند. جنس این نوع از پروتزها نیز مانند سایر پروتزها از سیلیکون، foam و یا پلی پروپیلن می باشد. هر کدام از این انواع بافت پروتز سینه ویژگی های خود را دارند. به طور مثال گفته می شود که انواع پروتزهای foam سبک تر و خنک تر از انواع دیگر هستند. اما برخی ترجیح می دهند که پروتز سینه آن ها وزن طبیعی سینه را داشته باشد که در آن صورت پروتزهای سینه سیلیکونی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از انواع جراحی های ترمیمی پروتز سینه را در ادامه معرفی می کنیم.

پروتزهای موقت

برخی افراد تمایل دارند که به جای پروتزهای دائمی از پروتزهای سینه موقت استفاده کنند و به فراخور شرایط مختلف از آن استفاده کنند.  این پروتز ها مربوط به جراحی نمی باشند و توسط بیمار در زیر سوتین گذاشته و برداشته می شوند.

پروتزهای پارشیال

این نوع پروتزها برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که بخشی از سینه آن ها به علت جراحی و … حذف شده است. این پروتزها از جنس سیلیکون می باشند و این قابلیت را دارند که به بهترین شکل ممکن حالت طبیعی سینه و کانتور آن را حفظ کنند.

پروتز Shell

این نوع پروتز سینه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که سایز دو سینه با هم متفاوت باشند. برخی زنان به طور مادرزادی با اختلاف سایز دو سینه متولد می شوند ولی عمل جراحی پروتز سینه به خوبی میتواند این اختلاف سایز را برطرف و اندازه دو سینه را همگون و متقارن سازد و برخی افراد مبتلا به سرطان سینه که جراحی آن ها منجر به ایجاد اختلاف سایز بین دو سینه شده است نیز از این نوع جراحی سود می برند.

پروتز Stick-on

این نوع پروتز سینه در افرادی که جراحی سینه داشته و بافت سینه به طور کامل برداشته شده است مورد استفاده قرار می گیرد. پروتز Stick-on روی قفسه سینه فیکس می شود. ممکن است توصیه شود که این نوع پروتز سینه بعد از 12 ماه خارج شود یا این که در زمان رادیوتراپی به علت آسیبی که ممکن است ایجاد کند، برداشته شود.

سوالات متداول  پروتز سینه

1-آیا عمل جراحی پروتز سینه را بیمه تقبل می کند؟

خیر! عمل جراحی پروتز سینه از دسته جراحی های زیبایی مثل جراحی زیبایی بینی است و به آن بیمه تعلق نمی گیرد.

2-آیا در دوران بارداری و شیردهی می توانم عمل پروتز سینه انجام دهم؟

توصیه بر این است که عمل پروتز سینه را به بعد از بارداری و شیردهی موکول کنید. زیرا با تغییرات هورمونی این دوران شکل و اندازه بافت سینه تغییر می کند و نتیجه نهایی عمل را تحت تاثیر قرار می دهد.

3-پروتز سینه تا چه زمانی دوام دارد؟

این مورد به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی به نظر می رسد به طور میانگین بین 6 تا 14 سال دوام داشته باشد. اخیرا پروتزهای سیلیکونی آلمانی و آمریکایی تا 20 سال تاریخ مصرف دارند و گاها می توان آن را بیشتر هم نگهداشت.

4-چه مدت بعد از عمل جراحی پروتز سینه، پروتزها به خوبی جای می گیرند؟

به طور متوسط 6 تا 12 هفته بعد از عمل پروتز سینه،  پروتز سینه به خوبی جای می گیرد.

2 thoughts on “پروتز سینه

  1. غزاله گفت:

    خیلی مطلب مفید و خوبی بود

    1. مشاور فوراور تاپ کلینیک گفت:

      از قدردانی شما سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *